FAQ

– Jeg vet at det er et dumt spørsmål, men hvilke instrumenter er det i et storband?

Opptil flere av våre mest hardbarkede medlemmer visste ikke dette før de begynte, så du er ikke alene! Standard storbandoppsetning er 5 saksofoner, 4 tromboner, 4 trompeter, piano, gitar, bass og slagverk. I tillegg kommer vokalister, perkusjonister, munnspillister, fløytister, og eventuelt annet krydder. Noe av vårt musikalske særpreg er en høy andel latin- og funklåter på repertoaret, samt at vi har en del vokalstoff. Ellers smører vi gjerne på med litt fetere blåserekker.

– Må jeg være student ved NHH? Må jeg gå i dress og slips?

Svarene er «nei”, og “av og til”, i den rekkefølgen. Vi er en del av studentmiljøet ved NHH, og vil ha så stor andel NHH-studenter som mulig. Men vi tar også opp “eksterne” medlemmer. Eksterne medlemmer er med i Big Business Band og Studentforeningen på NHH på lik linje med interne medlemmer. Når det gjelder dress og slips o.l., så vil du som NHH-student måtte forberede deg til toppstillingen du skal inn i om noen år, så vi har en kultur som skal fungere som en del av siviløkonom-/bachelor-/master-utdanningen din. Men ta det med ro, vi er ikke snobber! Vi liker likevel et lystig lag, gjerne med sigar, konjakk, øl, eller annet godt drikke. Og vi sørger alltid for at det finnes alkoholfrie alternativer!

– Hva slags nivå ligger dere på …sånn musikalsk sett, mener jeg?

Ingen over og ingen ved siden! Vi er faktisk NHHs aller beste (og ikke minst eneste) storband! Det er litt vanskelig å svare uten å skremme vekk de som ikke har de helt store musikalske ambisjonene, eller de som øver flere timer enn de sover. Vi er en musikalsk og sosial enhet og satser seriøst på begge felt. Det beste er at du søker medlemskap, så får du spille med oss på en øvelse og se om kjemien stemmer eller at debet og kredit går i balanse … erm … eller noe slikt (dårlig revisorhumor).

– Seriøst, både sosialt og musikalsk? Det var da ikke måte på! Dette tar vel mye tid da?

Det koster å ha det gøy. Du kan regne med mye aktivitet, og det er ikke sjeldent at vi må brette opp ermene og virkelig ta noen tak når det gjelder festing, reise på turer, og andre lignende aktiviteter som styrker våre mellommenneskelige relasjoner, og som i tillegg er utrolig gøy! Vi øver en gang i uken og har 3-4 spillejobber pr. semester. Den første perioden av høstsemesteret er spesielt intensiv på det sosiale planet for å raskt integrere våre nye medlemmer, og faktisk første helg etter opptak er det rett på sosialiseringstur. Ca. hvert femte år spiller vi inn plate, med det arbeidet det medfører.

– Jeg har ikke spilt på noen år. Kan jeg være med likevel?

Selvsagt! I BBB er det plass for alle. Vi har hatt folk som har blitt med hos oss etter å ha vært fraværende fra instrumentet sitt i fem-seks år, og det har gått fint! Men det er jo selvsagt en fordel at du fortsatt husker forskjellen på hvilenoter, gånoter, og løpenoter – og at du kan skille en G fra en Fiss og sånn… Vi gir alltid nye medlemmer tid til å “gå seg til” – musikalsk sett.

– Jeg har ikke eget instrument. Hva skal jeg gjøre?

Si ifra at du vil være med hos oss! Vi klarer som regel alltid å skaffe et instrument. Noen av bandets medlemmer har flere instrumenter, og vi låner fra andre – enten på skolen eller utenfor. Vi har ennå ikke latt være å ta opp et medlem fordi vedkommende mangler instrument!

– Kan jeg være med i andre grupper og utvalg på NHH?

Helt klart! Det kravet vi i BBB stiller, er at du er tilstede på øvelser og spillejobber – og det er ufravikelig. Det er riktignok sjelden det kolliderer med andre møter og øvingsdager, slik at svaret er ja. Likevel er det nok ikke så dumt å vurdere nøye hva man har tid til – dersom man skal få meg seg litt skole oppi det hele også!

– Er det noe sted jeg kan øve når jeg er med hos dere?

Ja! Dersom du synes det er moro å øve utenom mandagsøvelsene i BBB, finnes det flere muligheter – forutsatt at du er med hos oss. På dagtid – og på kvelden, hvis det er ledig – går det an å øve på Kammerset. Du kan også øve i Aulaen, Campus eller fUKEN, dersom det er ledig.

– Koster det noe å være med hos dere?

Ikke noe annet enn litt svette og innsats, samt det du eventuelt måtte drikke av det Kammerset kan by på. Det kan fort koste, til tross for våre reduserte priser!

– Dette hørtes gøy ut! Kan jeg få besøke dere?

Selvsagt! Vi øver hver mandag fra 18.30-21.30 i Aulaen på Norges Handelshøyskole. Ellers er vi å finne på vårt kjære Kammers, de fleste dager i uken.