Om BBB

Big Business Band er et studentstorband, basert på studentmassen ved Norges Handelshøyskole. Vi ble startet i 1984, og teller omlag 20 aktive medlemmer. Felles for oss alle er vår interesse for storbandmusikk.

Big Business Band har et vidt og variert repertoar, og som de fleste andre storband har vi valgt å skille mellom konsert- og dansemateriale.

Til dans er BBB et ganske tradisjonelt storband, men med et sterkt innslag av litt mer moderne musikk enn bare «vanlig» swing. Vi spiller gjerne funk, rock og latin (salsa, samba, bossa, songo) – alt sammen med stort engasjement.

Selvsagt spiller BBB også «typisk» storbandmusikk! Sammen med våre vokalister spiller vi mer enn gjerne swingende klassikere slik de er kjent fra artister som Frank Sinatra, Dean Martin, Peggy Lee, Billie Holiday, og som er videreført av artister som Robbie Williams og Harry Connick Jr. Vi er glade i å lage litt show fra scenen, for å høyne stemningen og få det til å ta av!

Foto: Ingrid Hansen, SLBC Foto

I tillegg har vi i BBB utviklet vårt helt eget konsept som vi kaller «Big Business Night». Dette er et helaftens show med musikk hovedsaklig fra 70-tallet. Kort sagt en kveld som står i vannmannens tegn, med funk og disco som hovedingredienser.

På konsert spiller BBB gjerne moderne storbandmusikk. Vi har de siste årene jobbet mye med komposisjoner som er litt utenom «det vanlige», samt annen musikk som gir bandet utfordring. Det er også viktig for oss at vi trives med musikken vi spiller – og det gir vi gjerne inntrykk av også fra scenen når vi spiller konsert.

Vi har tidligere samarbeidet med flere store navn innen jazz-Norge – blant annet Frank Brodahl, Olav Dale, Frode Alnæs, Øyvind «Elg» Elgenes, Jan Kåre Hystad, Jens Wendelboe, Birger Carlsen og Magne Thormodsæter.

Vi anser oss selv for å være det musikalske midtpunktet på Norges Handelshøyskole og vi jobber hele tiden seriøst for å bli bedre. Derfor har vi en profesjonell instruktør fra jazzmiljøet i Bergen til å lede oss. Vi har også en musikalsk ansvarlig (MA) valgt av medlemmene i BBB. MA skal blant annet sørge for at bandets repertoar er i stil med medlemmenes ønsker.